Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 29 marca 2024 imieniny: Wiktoryny, Eustachego | Jutro zmiana czasu na letni

Reklama

Szyszki

Ania   
piątek, 12 grudnia 2008 00:00

SKŁADNIKI

 

1/2 KG KRÓWEK (MIĘKKICH I CIĄGNĄCYCH)
1/2 KOSTKI MARGARYNY "KASIA"
3 ŁYŻKI KAKAO
1/2 SZKL. MLEKA W PROSZKU
12-15 DAG RYŻU PREPAROWANEGO

WYKONANIE


Krówki rozpuścić na małym ogniu. Dodać margarynę i kakao. Wszystko rozpuścić na jednolitą masę. Wsypać mleko w proszku i ryż preparowany, wymieszać. Przestudzić, formować szyszki. Szyszki wyglądają ładniej jeśli delikatnie oprószymy je startymi na tarce herbatnikami, daje nam to efekt „szronu”.

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.