Kokosanki |
Ania | |||
piątek, 12 grudnia 2008 01:00 | |||
SKŁADNIKI
CIASTO BISZKOPTOWE 1,5 SZKLANKI MĄKI 1 KOSTKA MARGARYNY "KASIA"
PRZEPIS NA CIASTO BISZKOPTOWE Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać ubitą pianę z białek. Po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wszystko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę.
PRZEPIS NA POLEWĘ Rozpuścić margarynę z wodą na małym ogniu. Dodać cukier, cukier waniliowy i kakao. Gotować 3 minuty na bardzo małym ogniu. Dobrze wymieszać.
WYKONANIE
Kostki biszkoptowe najpierw delikatnie za pomocą widelca obtoczyć w ciepłej polewie a później w wiórkach kokosowych.
|