Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 12 sierpnia 2020 imieniny: Klara, Lech, Julian

Reklama

Rozkład jazdy autobusów Ogłoszenia Imprezy i wydarzenia Ceny paliw

Na skróty

Swojska kiełbasa

pani Janina   
poniedziałek, 06 kwietnia 2009 20:21

Swojska kiełbasaSKŁADNIKI

8 KG MIĘSA WIEPRZOWEGO
1,5 KG MIĘSA WOŁOWEGO
0,5 KG MIĘSA Z INDYKA
5 DKG SOLI PYTLOWEJ
7 DKG SOLI WARZONKI
1 OP. CZARNEGO PIEPRZU MIELONEGO (2,5-3 DKG)
5 ŚREDNICH GŁÓWEK CZOSNKU

 

WYKONANIE

Mięso przekręcić przez maszynkę do mięsa. Czosnek przepuścić przez praskę, zalać 0,5 litra gotującej wody, ostudzić i wymieszać z pieprzem. Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Mięso napychać w jelita cienkie i uwędzić. Po uwędzeniu można sparzyć przez ok. 1 min w gotującej wodzie.

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.