Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 24 listopada 2020 imieniny: Flora, Jan, Roman

Reklama

Rozkład jazdy autobusów Ogłoszenia Imprezy i wydarzenia Ceny paliw

Na skróty

Ryba w zalewie

SKŁADNIKI

3-4 FILETY RYBNE (np. PANGA)
2 CEBULE
PAPRYKA ZÓŁTA, CZERWONA 
CYTRYNA 
OLIWKI


ZALEWA

1 SZKL. OCTU 
5 1/2 SZKL. WODY
3/4 SZKL. CUKRU
1 ŁYŻKA SOLI
ZIELE ANGIELSKIE, LISTEK LAUROWY


CIASTO DO RYBY

4 JAJKA
2 ŁYŻKI PSZENNEJ MĄKI
2 ŁYŻKI ŻYTNIEJ MĄKI (ja daję tylko pszenną i też dobre...)
PROSZEK DO PIECZENIA (trochę)


WYKONANIE

Wstawić zalewę do gotowania i zacząć smażyć rybę. Zalewę zagotować, wyłączyć, wrzucić pokrojoną w plastry cebulę, pokrojoną w paski paprykę oraz usmażoną w cieście rybę. Gdy zalewa trochę ostygnie wrzucić plastry cytryny i oliwki.

Rybę należy odstawić na przynajmniej 12 godzin (zaleca się 24)

(Do zamrażarki włożyć 0,7l i zaprosić autora na degustację.) - ANTON

 

Komentarze  

 
#1 janusz 2009-01-31 08:08
0,7 bedzie mało:-)
 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.