Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 31 maja 2020 imieniny: Anieli, Kamili

Reklama

Rozkład jazdy autobusów Ogłoszenia Imprezy i wydarzenia Ceny paliw

Na skróty

Buraczki pod pierzynką

Anna Kowalczyk   
piątek, 06 marca 2009 13:42

SKŁADNIKI

4 UGOTOWANE BURAKI
5 UGOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW
4 JAJA UGOTOWANE NA TWARDO
3, 4 FILETY ŚLEDZIOWE
1 SŁOICZEK GRZYBKÓW MARYNOWANYCH
2 CEBULKI POKROJONE W KOSTKE
1 SŁOICZEK MAJONEZU
SÓL, PIEPRZ

WYKONANIE

Buraki i ziemniaki ścieramy na tarce o grubuch oczkach, śledzia kroimy w kostke, jaja w plastry. W salaterce układamy kolejno buraki, filety śledziowe, ziemniaki, jaja, cebulke, grzybki i każdą warstwe przekładamy majomezem i przyprawiamy do smaku. Z porcji powinno nam wyjść 2 salaterki mniejsze sałatki lub 1 duża. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień.

 

Komentarze  

 
#1 zbynieks 2009-03-14 19:19
wypróbowałem, bardzo ok
 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.