Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 11 sierpnia 2020 imieniny: Luiza, Zuzanna, Włodzimierz

Reklama

Rozkład jazdy autobusów Ogłoszenia Imprezy i wydarzenia Ceny paliw

Na skróty

Gyros

SKŁADNIKI

1 GŁÓWKA KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
1 SŁOIK OGÓRKÓW KONSERWOWYCH 
1 PUSZKA KUKURYDZY 
1 PODWÓJNY FILET Z KURCZAKA 
4 CEBULE (jeżeli ktoś nie lubi zbyt dużo cebuli, to naturalnie można jej użyć mniej) 
PRZYPRAWA GYROS 
MAJONEZ


WYKONANIE

Na początek drobno kroimy w kostkę ogórki, cebulę i filety . Następnie pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, sypiemy na nie 2 łyżeczki gyrosu i smażymy (cały czas mieszając), aż do nabrania ładnego, złocistego koloru (kawałeczki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz, i miękkie w środku). Cebulkę delikatnie podsmażamy(szklimy) lub zalewamy wrzącą wodą na 1 min i odcedzamy na sito. Kapustę pekińską siekamy wedle uznania. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy z majonezem. Sałatki nie trzeba doprawiać , ponieważ przyprawa nadaje odpowiedni smak sałatce.

 

Komentarze  

 
#1 poprawkaJoanna1986 2010-11-29 20:20
Troszkę Tu nie tak w tej sałatce bo nie dodaje się ogórków konserwowych tylko kiszonych(najlepiej jest obrac ze skórki),ani cebuli tylko pora a sos to nie sam majonez tylko majonez plus ketchup pikantny wymieszane z przyprawa do gyrosa.A kurczaka posypujemy przyprawa pod koniec smażenia :lol:
 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.