Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 12 sierpnia 2020 imieniny: Klara, Lech, Julian

Reklama

Rozkład jazdy autobusów Ogłoszenia Imprezy i wydarzenia Ceny paliw

Na skróty

Zupa kalifornijska

Inka   
środa, 04 lutego 2009 01:00

SKŁADNIKI

2 litry wody, porcja rosołowa (2 kostki rosołowe), 1/2 kg mięsa mielonego, 1 średnia cebula, 1/2 kg pieczarek, 10 dkg żółtego sera,  1 marchew, 1 pietruszka, mała śmietana do zupy, 2 duże serki topione o smaku pieczarkowym lub śmietankowym, koper zielony, łyżka mąki, kucharek, 3 szt. ziela angielskiego,2 szt. liści laurowych, sól, pieprz.

 

WYKONANIE

Ugotować rosół z porcji rosołowej lub kostek z zielem angielskim, liściem laurowym. Marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w grubszą kostkę, następnie do cebuli  włożyć mięso mielone i razem wszystko podsmażyć. Pieczarki opłukać i pokroić w talarki. Do garnka z rosołem wrzucić pozostałe produkty: marchew, pietruszkę, pieczarki, usmażone mięso z cebulą, i chwilę gotować. Serki topione pokroić na małe kawałki. Połączyć je ze śmietaną i wymieszać. Żółty ser utrzeć na tarce o grubych oczkach. Serki ze śmietaną dodać do zupy oraz żółty ser. Doprawić do smaku kucharkiem, solą, pieprzem. Zagęścić zupę resztką śmietany z mąka. Na talerzu posypac koprem.

 

 

Komentarze  

 
#1 mniam....: 2009-02-06 01:56
przepis wygląda apetycznie.... mniam...mniam..... :-)
 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.