Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama
Komentarze
- Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
Jezeli mowimy o firmie Plantwear to chyba przeciwko nim złozono grupowa sprawe o niewypłacanie wynag...
- radzyniak95 - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
Mi przeszkadzało i na pewno pisałem o tym na tym portalu. O to właśnie chodzi nie "wchodźmy w buty "...
- yzzum - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
buteleczka 0.7 dla mnie, może być samogonik i ja też zajmę się KRUSem. w ramach tej akcji mogę za bu...
- Bycy - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
A poprzedni burmistrz ilu pracowników przyniósł w teczce ... jakoś nikomu to nie przeszkadzało
- kavika - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
Nie to żebym konkretnie czepiał się tej pani, bo jej nie znam. Bardziej chodzi mi o "system". Pan An...
- yzzum
Kampania „Tydzień chleba w szkole” w ZSP |
środa, 24 października 2012 07:00 | |||
Fundacja Dobre Życie po raz czwarty zaprosiła szkoły do udziału w ogólnopolskiej kampanii „Tydzień Chleba w szkole", do której przyłączył się również Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu. Uczniowie klasy II technikum żywienia i gospodarstwa domowego upiekli chleb na zakwasie, a ponadto przygotowali audycję telewizyjną promującą zdrową żywność. Z audycji można było dowiedzieć się między innymi o tradycyjnych metodach wypieku chleba, a także zdobyć informacje dotyczące korzyści płynących ze spożywania chleba na zakwasie. We wtorek (23.10) odbyła się w szkole promocja zdrowej żywności. Uczniowie klas gastronomicznych przygotowali smaczne kanapki z chleba na zakwasie, masła z ziołami i pomidorów. Nie zabrakło tez owoców. Na stołach znalazły się smaczne, polskie jabłka. Poczęstunek został przygotowany dla całej społeczności szkolnej. Przeprowadzona akcja promocyjna cieszyła się dużym zainteresowaniem wśród młodzieży, nauczycieli i pracowników szkoły. Celem kampanii było zachęcenie uczniów, do spożywania zdrowej żywności. Patronat nad kampanią objął Minister Edukacji Narodowej oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. - Mamy nadzieję, że uczniowie posiadając wiedzę o wartościach odżywczych i zdrowotnych chleba na zakwasie, będą chętniej po niego sięgali - mówiła Małgorzata Tokarska, nauczyciel a zarazem koordynator projektu. Realizacja tego „chlebowego" przedsięwzięcia była możliwa dzięki zaangażowaniu uczniów i nauczycieli Małgorzaty Tokarskiej, Małgorzaty Musiejuk, Małgorzaty Jakubiuk, Elżbiety Stasiowskiej, Anny Matysiak i Anny Matejek oraz wsparciu dyrekcji szkoły, a w szczególności dyrektora Zdzisława Janusa i wicedyrektora Grażyny Dzidy.
|